Fødevarer
Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion
Foto: Freepik NitroVolt, en dansk biotech-virksomhed, vil vende produktionen af ammoniak på hovedet. I stedet for den velkendte løsning, der bygger på den energitunge Haber-Bosch-proces,
Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur
Forskerne fremviser nylavet hybrid-paneer. Foto: Københavns Universitet Ost med ærteprotein lyder ikke umiddelbart som en kulinarisk delikatesse, men ikke desto mindre er det lykkedes forskere
København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald
Københavnerne kan nu smide de brugte pizzabakker i papcontaineren. Det viser sig, at de er gode til at frasortere de alt for snavsede. Foto: Freepik
Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere
Foto: Keld Navntoft Langt de fleste danskere vil tage godt imod et eventuelt klimamærke på fødevarer. Det viser en analyse foretaget af Norstat for De
Ny risvariant udleder markant mindre metan – hemmeligheden ligger i plantens rødder
Foto: Freepik Metan er en af de rigtig slemme klimagasser, og en af de store kilder er dyrkning af ris. Nu har svenske og kinesiske
Vejen til færre dødsfald, bedre klima og en betydelig besparelse går gennem momsen
Foto: Freepik Umiddelbart lyder det lidt som et tryllesalg. Ifølge et nyt studie, som bl.a. Københavns Universitet har medvirket i, kan vi på én gang
Nu vil man gøre op med myten om animalsk protein i sportens verden
Casper Bilton, tidligere professionel håndboldspiller og projektleder på Plant Powered Sport & Fitness. Foto: Kasper Rebien Ønsker man som sportsudøver at kravle helt op på
Madsamarbejde satte rekord i 2024 – 50.000 måltider til hjemløse via JunkFood
Michael Christensen (tv.), adm. direktør i Dagrofa Foodservice og Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa. Til højre ses Rasmus Munk, der er initiativtager af JunkFood og
Hybridprodukter kan være en trædesten fra kød til plantebaseret
Foto: Freepik En ny rapport fra Aarhus Universitet tager temperaturen på danskernes lys til at skifte kødet ud med plantebaseret fødevarer. Og den lav. Måske
269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere
Den grønne omstilling af vores fødevareproduktion får et økonomisk rygstød. 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram,
Drikkemælk er et lokomotiv indenfor økologiske mejeriprodukter – nu melder osten sig også klar
Foto: Brian Rasmussen/Mejeri.dk Mejeriprodukter er centrale for økologien i Danmark. Målt i værdi udgør økologisk drikkemælk 41,9 procent af det samlede salg af drikkemælk. Målt
Ny sketch-serie om plantehumor har taget kegler – 3 mio. visninger af de 7 første afsnit
Foto: Klamedia Plantebaseret kost er måske ikke det første emner, som topper op, når det snakkes om humor. Ikke desto mindre er det lykkedes Tænketanken
Hent flere