Vandpriserne ændre sig i Hofors forsyningsområder, og flere steder bliver det lidt dyrere at åbne for vandhanen. Der er dog stor forskel på, hvordan priserne ændrer sig.
Nogen steder er ændringen så minimal, at man med rette kan se, at den stort set ikke ændre sig. Det gælder i Brøndby, hvor prisen for 1.000 liter vand stiger fra 64,63 kroner til 64,75 kroner.
Andre steder er mere fut under prisen. Det gælder fx Dragør og Herlev. Begge steder stiger prisen for 1.000 liter vand med mere end 5 kroner.
– Vi forsøger at holde vandpriserne nogenlunde stabile fra år til år. Det har dog været nødvendigt med en prisjustering for at dække vores udgifter og sikre rent drikkevand til borgerne i Herlev hver dag, året rundt. HOFOR skal ikke tjene penge på at levere vand, stigningen afspejler kun de øgede udgifter til vandleverancen og vedligehold af et kloaksystem, der også skal kunne lede vandet væk igen fra borgernes lejligheder og huse, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i HOFOR.
I Dragør er prisstigningen an anelse højere end i Herlev. Her er det ikke klimasikring, som har været årsag til den kommende vandregning. I stedet har det blandt andet udgifter til en række nødvendige reparationer og nye rør.
Derudover fortsætter arbejdet med at lægge et stort rør, der kan forsyne Dragør med drikkevand fra København via Tårnby.
Selv om borgerne i Dragør Kommune får en prisstigning på vand, så holder prisen sig fortsat under landsgennemsnittet. Dragørborgerne skal betale ca. 7 øre for at fylde en drikkedunk på en liter. På landsplan lyder gennemsnittet på ca. 8 øre for samme mængde vand.
Kilde: Hofor