Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har sammen med Nordic Office of Architecture, udgivet et inspirationskatalog. Det skal få københavnerne til at give deres boligs facade en lak.
Måske ikke sådan direkte, men i mere oveført betydning. I København er der mange ældre bygninger. Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen nu inspirere bygningsejerne i byen til at energirenovere deres facader.
– Vi skal gøre det så nemt som muligt for københavnerne at gøre deres boliger så klimavenlige som muligt. Samtidig forbedrer det indeklimaet og sparer på udgiften til varme. Derfor er jeg glad for at kunne præsentere dette inspirationskatalog, der giver visuelle bud på og praktiske råd til, hvordan du kan energirenovere din bolig med konceptet Klimafacade+. Samtidig lancerer vi en praktisk beregner, hvor man kan se, om det kan betale sig rent CO2-mæssigt og økonomisk at efterisolere den enkelte bygning, siger Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.
Før man kaster sig ud i de mange gode idéer, der findes i kataloget er det en god idé at tage en anden nyskabelse i brug – en beregner.
Viegand Maagøe A/S har udviklet en CO2-beregner for Københavns Kommune. Beregneren viser, om det kan betale sig at renovere den enkelte bygning både rent økonomisk og i forhold til CO2.
– Vores samarbejde med Københavns Kommune er en fornøjelse, drevet af stort engagement og klare visioner. Kommunerne spiller en central rolle i den grønne omstilling, og vi er glade for at bidrage med et værktøj, der nemt modellerer og kommunikerer bæredygtige energirenoveringstiltag som Klimafacade+. Vores fælles mål er at sikre størst mulig klimaeffekt, hurtigst muligt, ved at understøtte velinformeret beslutningstagning. Komplekse data på økonomi, energi og klimapåvirkning gøres let tilgængelige via værktøjet, så bygningsejere guides mod de mest bæredygtige renoveringsløsninger tidligt i beslutningsfasen, siger Søren Eriksen, adm. direktør i Viegand Maagøe.
Kilde: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen