
Sidste satte organisationen JunkFood ny rekord. Organisationen hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider, der gratis bliver uddelt.
Men de skal naturligvis have råvarerne et eller andet sted fra, og i 2024 var det i høj grad fra fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice.
De donerede 20 tons overskudsvarer, som har indgået i fremstillingen af lige over 50.000 måltider, hvilket er et rekordhøjt antal på et år. i 2023 var donationen på 17 tons.
– Dagrofa Foodservice er en meget vigtig samarbejdspartner for JunkFood. De overskudsvarer, vi modtager, er med til at bekæmpe madspild, og de bliver brugt til at tilberede gratis nærende, varme måltider til hjemløse. Vi er taknemmelige for den faste leverance tre gange om ugen, og nu håber vi at kunne udvide det gode samarbejde, når JunkFood snart begynder at levere til udsatte i hele Danmark, siger Rasmus Munk, initiativtager til JunkFood og køkkenchef/medejer af Restaurant Alchemist
Måltiderne er fyldt med kød, fisk og grønt, og tilsættes store mængder fløde og smør for at bidrage med så mange kalorier til gadens folk som muligt. Herudover er maden er nem at tygge og uden stærke krydderier.
I løbet af 2024 blev samarbejdet mellem Dagrofa Foodservice og JunkFood udvidet, da JunkFood deltog på virksomhedens faglige inspirationsmesse ’Madscenen for professionelle’ som aktiv udstiller, hvor de indsamlede økonomiske midler ved at sælge forplejning til de mange besøgende.
– Det afgørende for os er at gøre en konkret forskel for gadens folk, men en positiv sidegevinst ved JunkFood-samarbejdet er, at vi reducerer mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. Partnerskabet med JunkFood er med andre ord en mulighed for at løfte flere vigtige samfundsdagsordener på samme tid, og vi håber at kunne udvide samarbejdet i 2025, siger Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice.
Kilde: Dagrofa