Madspild er godt for klimaet. Det er bare ikke længere baggrunden for, at mange stadig tager produkter med forskellige varianter af Stop-madspild mærkanter med i indkøbskurven.
I stedet kunne man sige som James Carville gjorde i 1992, da han var strateg for Clintons valgkampagne i 1992 – “It’s the economy, stupid.”
For med de stigende fødevarepriser er der ofte en god sjat at spare, hvis man griber efter de varer, der lige er ved at falde for datomærkningen.
Den høje inflation sendte fødevarepriserne på noget nær en himmelflugt, og her de blevet lige siden. Noget som bekymrer op mod 20 procent af danskerne.
– Emner som fx. bæredygtighed og klima fylder desværre ikke længere i det store mediebillede, selvom at klimaforandringer bidrager til, at det bliver sværere at producere mad. Men blot fordi mediefokus på fx. madspild daler, forsvinder problemet ikke. På trods af de seneste politiske udmeldinger fra USA, kender klimaforandringer ingen landegrænser. På tværs af lande og virksomheder fortsætter heldigvis indsatsen for at tackle flere globale kriser – hvilket beviser, at samarbejde er stærkere end polarisering, siger stifter og bestyrelsesformand af foreningen Stop Spild Af Mad Selina Juul.
Fokus på madspild er nu heller ikke forsvundet helt. Da Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vandt sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst Bocuse d’Or, var madspild var blandt bedømmelseskriterier.
Kilde: Stop Spild Af Mad